tas Thee

Een perfecte


Enkele tips voor het bereiden van de perfecte tas Thee

Theetip #1: De perfecte tas thee

Om de smaak van thee te optimaliseren zijn verschillende factoren belangrijk. De gebruikte thee, de manier van bewaren, de watertemperatuur, het gebruikte water en de infuustiming zijn essentieel voor de perfecte tas thee te zetten...

Theetip #2: Thee

Voor de perfecte tas thee gebruikt men altijd losse theeblaadjes. De pure en verfijnde smaak van thee getrokken uit losse theeblaadjes is niet te vergelijken met thee gezet uit theezakjes of theecups.

Theetip #3: Manier van bewaren

Om zijn smaak en aroma niet te verliezen wordt losse thee best bewaard in een afgesloten zak of doos en dit op een donkere en koele plaats.

Theetip #4: Theepot

Gebruik een theepot die groot genoeg is om de theeblaadjes te laten uitzetten. Kleine theepotten of individuele tassen geven de theeblaadjes niet de nodige ruimte om hun smaken correct af te geven.

Theetip #5: Temperatuur

Zeer belangrijk voor de perfecte tas thee is de watertemperatuur. Sommige thee's zijn delicater dan andere en een te hoge (of te lage) watertemperatuur kan invloed hebben op de smaak van de thee.

Theetip #6: Water

Gebruik zacht (ontkalkt) water. Gebruik van een BRITA filter geeft het beste resultaat.

Theetip #7: Infusietijd

Hoe langer je de theeblaadjes laat trekken hoe sterker en bitterder de thee zal worden. Een correcte infusietijd voor elke type is dus uiterst belangrijk.

Theetip #8: Vuistregels

Hoe langer je de theeblaadjes laat trekken hoe sterker en bitterder de thee zal worden. Een correcte infusietijd voor elk type thee is dus uiterst belangrijk!

Theetip #9: Verdere informatie

Gebruik een timer of keukenwekker. Hoe hoger de kwaliteit van de theebladen, hoe minder lang de infuustijd. Kwaliteit heeft dus zijn eigen manier van behandelen.