Baasrode

Welkom in


Een inspirerende locatie voor industrie, vakmanschap en handel

BASERO Fine Coffee & Tea is gevestigd in Baasrode, deelgemeente van de stad Dendermonde, welke gemeente een rijke geschiedenis kent.

Gelegen langs de oever van de Schelde is Baasrode, van ver voor haar eerste historische vermelding in 821 tot op heden, een inspirerende locatie voor nijverheid, ambacht en handel.

De strategische ligging van de heerlijkheid ‘Baceroth’ maakte haar tot een gegeerd domein hetwelke in de loop van de geschiedenis in het bezit kwam van machtige abdijen en diverse adellijke families.

De centrale hofstede van de heersers van Baasrode stond eeuwenlang bekend als de ‘hove te Basero’ en later als het ‘Hof Van Peene’.

Door de oorlog en rebellie die op het einde van de 16e eeuw woedde werd het ‘hove te Basero’ herleidt tot ruïne en vervolgens verschillende malen herbouwd. Het ooit zo statige ‘hove te Basero’ werd vergeten en het enige spoor ervan kon worden teruggevonden op een landkaart van 1571.

Door de expansie van de het familiebedrijf kocht vader Peeters in 2007 een herenwoning met achtergelegen fabriekspand in het centrum van Baasrode. Na de gedeeltelijke afbraak van de bestaande gebouwen werd het duidelijk dat de restanten – en de locatie – van het voormalige ‘Hove te Basero’ ontdekt waren.

Exact op de locatie waar ooit het statige ‘hove te Basero’ stond beoefent Chantal Peeters vandaag haar ambacht. Haar producten kregen dan ook de toepasselijke benaming ‘Basero Fine Coffee & Tea’