ons laatste nieuws

bekijk


Het laatste nieuws over Basero en zijn producten

Luwak Koffie

 

Net boven de evenaar in het meest noordelijk punt van Sumatra ligt de provincie Aceh. De combinatie van de ligging, klimaat en rijke bodem maken Aceh perfect geschikt voor de productie van Arabica koffiebonen, meer bepaald de Gayo Arabica variƫteit

De civetkat, die veelvuldig in deze streek voorkomt, voedt zich enkel met de rijpste koffiebessen van de koffiestruiken. Eens de bessen door het spijsverteringsstelsel zijn verwerkt resteert in de uitwerpselen van de civetkat een sublieme koffieboon, die als het ware een smaaktransformatie heeft ondergaan door de natuurlijke inwerking van enzymen. Eens geroosterd krijgt men een uitzonderlijke koffie: hints van chocolade en caramel, romig en met een fruitig zuurtje maken deze koffie tot een absolute toffer!

Aangezien "BASERO Fine Coffee" enkel werkt met Luwak koffie die afkomstig is van wilde en vrij in de natuur voorkomende civet katten, is de oplage uiterst beperkt. "BASERO Fine Coffee" wenst aan zijn klanten enkel hoge kwaliteit koffie aan te bieden en kan U verzekeren geen minderwaardige Luwak koffie van civetkatten in gevangenschap aan te bieden!.

Luwak koffie is beschikbaar op aanvraag zolang de voorraad strekt.

Sint-Helena

 

Het eiland Sint-Helena is een van de meest afgelegen plaatsen op aarde. Met zijn rijke vulkanische ondergrond en subtropisch klimaat brengt dit puur en onbezoedeld eiland een van de meest exclusieve koffies ter wereld voort.

De Sint-Helena koffie is een zeldzame Arabica variƫteit waarvan de unieke kwaliteiten pas de laatste 10 jaar door koffie-kenners werden opgemerkt. De juiste roostering van de kleine delicate koffiebonen resulteert in een goed gebalanceerde koffie met hints van rijp fruit, citrus en karamel in combinatie met een aangenaam "zuurtje".

Aangezien de Sint-Helena koffie in zeer beperkte oplages wordt geteeld (de oogst van 2012 bedroeg 1.300 kilo) is hij zeer moeilijk verkrijgbaar.

Sint-Helena koffie is beschikbaar op aanvraag zolang de voorraad strekt.